Resepti

Fish and chips

Fish and chips on kuuluisa pikaruoka. Kotona tehtynä aika kuluu mutta maku palkitsee! Tee myös tartarkastike tarjoluun.

Valmistusaika: alle 60 minuuttia

Annosmäärä: 4 annosta

Vähälaktoosinen
Fish and chips

Ainekset

1kgperunaa (keltainen pussi)
1tlsormisuolaa
800gturskaa fileenä
Uppopaistotaikina:
4dlvehnäjauhoja
1tlsuolaa
1tlleivinjauhetta
1tlmustapippuria
1tlvalkopippuria
3,5dlkylmää keskiolutta
Paistamiseen:
1,5lNeito Rypsiöljyä™
Tartar-kastike:
1,5dlmajoneesia
1prklaktoositonta ranskankermaa
1dlkurkkusalaattia
1dlkurpitsapikkelssiä
2rklsipulisilppua
1rklruohosipulisilppua
1valkosipulin kynsi murskattuna
jauhettua valkopippuria
paprikajauhetta

Valmistusohjeet

1. Mittaa uppopaistotaikinan jauhot ja mausteet kulhoon. Nosta kulho jääkaappiin.

3. Sekoita keskenään tartarkastikkeen majoneesi ja ranskankerma. Valuta kurkkusalaatti ja pikkelssi ja lisää ne sekä sipulit ja mausteet majoneesi-ranskankermaseokseen. Nosta kastike kylmään ja anna makujen tasoittua mielellään tunti tai kaksi ennen tarjoamista.

5. Kuori perunat ja leikkaa ne sormenpaksuisiksi suikaleiksi. Huuhtele suikaleet ja taputtele ne kuivaksi keittiöpyyhkeeseen.

6. Kuumenna kasviöljy valurautapadassa noin 150 asteiseksi. Esikypsennä perunoita muutama minuutti ja nosta ne talouspaperilla vuoratulle tarjottimelle valumaan.

8. Leikkaa kalafileet reiluiksi, tasakokoisiksi paloiksi.

9. Sekoita keskenään kylmä jauho-mausteseos sekä kylmä olut. Lisää tarvittaessa vettä, että saat hiukan lettutaikinaa paksumman seoksen.

10. Kuumenna kasviöljy uudelleen noin 180 asteiseksi.

11. Upota kalapalat taikinaan ja nosta ne reikäkauhalla kuumaan kasviöljyyn. Kypsennä noin viisi minuuttia muutamassa erässä. Kääntele kalapaloja kuumennuksen aikana, niin saat väritykseltään tasaisia paloja.

12. Nosta kalat reikäkauhalla talouspaperin päälle. Kuumenna ja kypsennä esikypsennetyt perunasuikaleet kypsiksi ja tarjoa kalan sekä tartarkastikkeen kera.

Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!