Resepti
Flank steak chimichurri-kastikkeella
Arvio: 3.9 / 5
Chimichurri-kastike: helpommin tehty kuin lausuttu!
Valmistusaika: Yli 60 min.
Annosmäärä: 4 annosta
 
                            Ainekset
| 1 | kg | flank steakia eli naudan kuvepaistia | 
| 1 | rkl | suolaa | 
| 1 | rkl | mustapippuria rouhittuna | 
| 3 | rkl | soijaa | 
| 0,5 | sitruunan mehu | |
| 4 | valkosipulin kynttä | |
| 1 | pala inkivääriä raastettuna | |
| 2 | rkl | hunajaa | 
| Chimichurri-kastike | ||
|---|---|---|
| 2 | ruukkua korianteria | |
| 4 | palaa Apetit Kotimainen Pinaattia tai Apetit Kotimainen Luomu Pinaattia | |
| 3 | valkosipulin kynttä | |
| 2 | limetin mehu | |
| 1 | tl | jauhettua kuminaa | 
| 0,25 | tl | cayennepippuria | 
| 1 | tl | suolaa | 
| 1 | dl | Neito™ Sitruuna rypsiöljyä | 
| Tarjoiluun: | ||
| 2 | pss | Apetit Muurikkakasviksia | 
Valmistusohjeet
1. Sekoita marinadin ainekset keskenään.
2. Mausta liha tunti ennen grillausta kauttaaltaan hieromalla sen pintaan suolaa ja rouhittua mustapippuria. Pane liha pussiin ja lisää muut ainekset. Anna marinoitua tunti. Sekoita kastike ja nosta kylmään.
3. Grillaa kuumassa grillissä 3-4 minuuttia molemmin puolin sen mukaan, minkä kypsyysasteen haluat. Jos käytät paistomittaria, medium-kypsyysaste on saavutettu lihan sisälämpötilan noustua 55 asteeseen.
4. Kääri liha folioon ja anna vetäytyä 10 minuuttia.
5. Leikkaa lihasta kohtisuoraan lihassyihin nähden ohuehkoja, noin sentin paksuisia siivuja. Nosta tarjolle kastike ja nauti liha sen sekä Apetit Muurikka-kasvisten kera!
 Jaa
 Jaa Facebook
 Facebook
             LinkedIn
 LinkedIn
             Sähköposti
 Sähköposti 
             
                 
        