Resepti

Flank steak chimichurri-kastikkeella

Arvio: 3.9 / 5

Chimichurri-kastike: helpommin tehty kuin lausuttu!

Valmistusaika: Yli 60 min.

Annosmäärä: 4 annosta

Maidoton Gluteeniton
Flank steak chimichurri-kastikkeella

Ainekset

1kgflank steakia eli naudan kuvepaistia
1rklsuolaa
1rklmustapippuria rouhittuna
3rklsoijaa
0,5sitruunan mehu
4valkosipulin kynttä
1pala inkivääriä raastettuna
2rklhunajaa
Chimichurri-kastike
2ruukkua korianteria
4palaa Apetit Kotimainen Pinaattia tai Apetit Kotimainen Luomu Pinaattia
3valkosipulin kynttä
2limetin mehu
1tljauhettua kuminaa
0,25tlcayennepippuria
1tlsuolaa
1dlNeito™ Sitruuna rypsiöljyä
Tarjoiluun:
2pssApetit Muurikkakasviksia

Valmistusohjeet

1. Sekoita marinadin ainekset keskenään.

2. Mausta liha tunti ennen grillausta kauttaaltaan hieromalla sen pintaan suolaa ja rouhittua mustapippuria. Pane liha pussiin ja lisää muut ainekset. Anna marinoitua tunti. Sekoita kastike ja nosta kylmään.

3. Grillaa kuumassa grillissä 3-4 minuuttia molemmin puolin sen mukaan, minkä kypsyysasteen haluat. Jos käytät paistomittaria, medium-kypsyysaste on saavutettu lihan sisälämpötilan noustua 55 asteeseen.

4. Kääri liha folioon ja anna vetäytyä 10 minuuttia.

5. Leikkaa lihasta kohtisuoraan lihassyihin nähden ohuehkoja, noin sentin paksuisia siivuja. Nosta tarjolle kastike ja nauti liha sen sekä Apetit Muurikka-kasvisten kera!