Resepti
Grillattuja järvikalapuikkoja, kasvisvartaita ja pinaattijogurttia
Arvio: 3 / 5
Valmistusaika: Alle 30 min.
Annosmäärä: 4
Ainekset
savupaprika-chilimarinadi | ||
---|---|---|
1 | kpl | paprikaa |
2 | kpl | valkosipulinkynsiä |
2 | rkl | Apetit rypsiöljyä |
2 | tl | savupaprikajauhetta |
2 | kpl | tuoretta chiliä |
1 | dl | valkoviinietikkaa |
1 | dl | sokeria |
1 | tl | suolaa |
Pinaatti-jogurttikastike | ||
60 | g | Apetit Kotimainen pinaattia |
4 | dl | turkkilaista jogurttia |
1 | tl | valkoviinietikkaa |
1 | rkl | hunajaa |
0,5 | tl | suolaa |
Grillaukseen | ||
2 | pkt | Apetit Kotimainen Järvikalapuikkoja |
1 | pss | Apetit Uuni & Grillikasvikset puutarhan yrtit |
Valmistusohjeet
1. Valmista marinadi kasvisvartaille: Pilko paprika reiluiksi lohkoiksi, kuori valkosipuli kynnet ja leikkaa chileistä kanta pois. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää paprika, valkosipulit, savupaprika, chilit ja paahda hetki. Lisää etikka, sokeri ja suola. Keitä noin 5 minuuttia ja soseuta. (Voit tehdä marinadin edellisenä päivänä).
2. Valmista Pinaatti-jogurttikastike: Sulata pinaatti mikroaaltouunissa ja jäähdytä. Sekoita kastikkeen kaikki ainekset hyvin keskenään ja anna maustua kylmässä hetki.
3. Sulata kalapuikkoja sekä kasviksia hieman ja laita ne grillitikkuihin. Grillaa kalatikkuja sekä kasvisvartaita grillissä noin 10 minuuttia välillä käännellen. (Uunissa 220°C noin 20 minuuttia). Valele kasvisvartaille marinadikastiketta kypsennyksen aikana sekä vielä lopuksi ennen tarjoamista.