Resepti
Grillattuja munakoisoa Salsa Romesco-kastikkeella
Salsa Romesco sopii mainiosti paahdetun munakoison kanssa!
Valmistusaika:

Ainekset
2 | kpl | isoa munakoisoa |
suolaa | ||
Apetit Neito Puristettu pehmeä ja hieno rypsi&rapsiöljy | ||
Salsa Romesco | ||
---|---|---|
100 | g | kuorittuja manteleita |
2 | kpl | kokonaista paprikaa |
1 | rkl | punaviinietikkaa |
2 | kpl | valkosipulinkynttä |
1 | tl | hiutalesuolaa |
2 | rkl | Apetit Neito Pizza-ja pastaöljy |
1 | dl | Apetit Neito Puristettu pehmeä ja hieno rypsi&rapsiöljy |
Paahdettuja mantelilastuja |
Valmistusohjeet
1. Halkaise munakoisot ja aseta ne leivinpaperilla vuoratulle pellille. Leikkaa veitsellä munakoisoihin ristikkäiset viillot. Varo leikkaamasta pohjaan asti. Ripottele munakoisoille suolaa ja anna maustua 15 minuuttia. Pyyhi ylimääräinen suola pois talouspaperilla. Grillaa munakoiset kypsiksi tai laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Paista munakoisot uunin keskiosassa noin 30 minuuttia.
2. Huuhtele ja halkaise paprikat pituussuunnassa ja poista niistä kannat ja siemenet.
3. Laita paprikat uunipellille kuoripuoli ylöspäin. Kuumenna uunissa 200 asteessa grillivastuksella 20–30 minuuttia, kunnes paprikoiden pinta mustuu ja kuori kupruilee.
4. Laita pussiin ja anna höyrytä hetki, sitten kuori. Sekoita kastikkeeksi muiden ainesosien kanssa. Säädä makua suolalla ja pippurilla.
5. Koristele paahdetuilla mantelilastuilla.