Resepti
Halloumi-hampurilaiset
Arvio: 2.9 / 5
Grillin mehukkaimpia herkkuhampurilaisia on vaikea vastustaa.
Valmistusaika: Alle 30 min.
Annosmäärä: 4 annosta

Ainekset
0,5 | pss | Apetit Maalaiskasviksia |
2 | rkl | mangochutneytä |
4 | sämpylää, mielellään vähäsuolaista | |
1 | pkt | halloumi-juustoa |
1 | tuoreherkkukurkku | |
Tarjoiluun | ||
---|---|---|
4 | lehteä amerikansalaattia | |
1 | rkl | kevätsipulia |
0,5 | dl | hampurilaiskastiketta |
Valmistusohjeet
1. Sekoita kasvikset ja mangochutey keskenään. Anna marinoitua, kunnes kasvikset ovat sulaneet. Sulamista voit nopeuttaa pitämällä kulhoa grillin lämmössä.
2. Halkaise sämpylät ja pariloi ne grillissä.
3. Taputtele halloumijuustoviipaleet kuiviksi talouspaperiin ja pariloi ne nopeasti. Varo etteivät ne lämpene liikaa. Nosta herkkukurkkusiivut sekä halloumisiivut hampurilaisille.
4. Pyöräytä kasvikset kuumiksi parilalla, lusikoi hampurilaisiin ja herkuttele heti. Tee tarjolle seos salaatista ja kevätsipulista. Nosta pöytään myös coleslaw-salaatti sekä hampurilaiskastike.
5. Vinkki! Leikkaa halloumijuusto viipaleiksi ja pane kylmään veteen. Liika suola liukenee.
6. Vinkki! Vegeversion saat korvaamalla halloumin tofulla tai seitanleikkeellä.
7. Vinkki! Mangochutneylla maustamisen sijaan voit käyttää Apetit Muurikkakasvikset Hunajainen -tuotetta