Resepti
Halstrattu kirjolohifilee
Arvio: 4.3 / 5
Pidätkö kalan grillaamista haastavana? Et enää, kun pujotat fileen halsterin väliin.
Valmistusaika: Alle 30 min.
Annosmäärä: 4 annosta

Ainekset
800 | g | kirjolohifileetä |
1 | tl | sormisuolaa |
1 | pss | Apetit Muurikka-kasviksia (á 500 g) |
1 | sitruunan mehu | |
Maukas, korealaisvaikutteinen marinadi | ||
---|---|---|
0,5 | dl | vahvaa, vihreää teejuomaa jäähdytettynä |
1 | dl | Korean BBQ -kastiketta |
2 | rkl | hunajaa |
1 | appelsiinin puristettu mehu | |
1 | limetin raastettu kuori ja puristettu mehu | |
1 | tl | viispippuria rouhittuna |
1 | tl | merisuolaa |
1 | rkl | Neito™ rypsiöljyä |
Tarjoiluun | ||
1 | pss | Apetit Maalaiskasviksia (á 300 g) |
Valmistusohjeet
1. Huuhtele kirjolohi ja sivele sille marinadia. Anna maustua jääkaapissa tunnin tai kaksi.
2. Halstraa kirjolohi nuotiolla maltillisella etäisyydellä kypsäksi. Kala on helppo käännellä grillissä kun se pakataan halsteriin. Väliin kalan päälle voit ladata sitruuna- ja limettiviipaleita. Laske halsteri grilliritilälle ja kääntele sitä kypsennyksen aikana. Filee kypsyy grillin lämmöstä riippuen noin 10-15 minuutissa. Jos käytät maustamatonta kalafileetä, ripottele kypsälle kalalle sormisuolaa.
3. Vinkki! Voit leikata nahallisesta fileistä perhosia ja grillata nekin halsterin välissä. Leikkaa perhoset näin: ensimmäinen viilto puoliväliin, toinen poikki --> käännä palat auki ja nosta halsteriin. Perhoset kypsyvät noin kuudessa minuutissa.
4. Tarjoa höyrytettyjen kasvisten kanssa.