Resepti

Halstrattu kirjolohifilee

Pidätkö kalan grillaamista haastavana? Et enää, kun pujotat fileen halsterin väliin.

Valmistusaika: alle 30 minuuttia

Annosmäärä: 4 annosta

Maidoton Gluteeniton
Halstrattu kirjolohifilee

Ainekset

800gApetit Kirjolohifileetä
1tlsormisuolaa
1pssApetit Muurikka-kasviksia (á 500 g)
1sitruunan mehu
Maukas, korealaisvaikutteinen marinadi
0,5dlvahvaa, vihreää teejuomaa jäähdytettynä
1dlKorean BBQ -kastiketta
2rklhunajaa
1appelsiinin puristettu mehu
1limetin raastettu kuori ja puristettu mehu
1tlviispippuria rouhittuna
1tlmerisuolaa
1rklNeito™ rypsiöljyä
Tarjoiluun
1pssApetit Maalaiskasviksia (á 300 g)

Valmistusohjeet

1. Huuhtele kirjolohi ja sivele sille marinadia. Anna maustua jääkaapissa tunnin tai kaksi.

2. Halstraa kirjolohi nuotiolla maltillisella etäisyydellä kypsäksi. Kala on helppo käännellä grillissä kun se pakataan halsteriin. Väliin kalan päälle voit ladata sitruuna- ja limettiviipaleita. Laske halsteri grilliritilälle ja kääntele sitä kypsennyksen aikana. Filee kypsyy grillin lämmöstä riippuen noin 10-15 minuutissa. Jos käytät maustamatonta kalafileetä, ripottele kypsälle kalalle sormisuolaa.

3. Vinkki! Voit leikata nahallisesta fileistä perhosia ja grillata nekin halsterin välissä. Leikkaa perhoset näin: ensimmäinen viilto puoliväliin, toinen poikki --> käännä palat auki ja nosta halsteriin. Perhoset kypsyvät noin kuudessa minuutissa.

4. Tarjoa höyrytettyjen kasvisten kanssa.

Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!