Resepti

Härkis-enchilladat à la Tuorekset

Arvio: 4 / 5

Valuvaa juustoa, härkistä ja kaviksia näppärästi enchilladassa. Lämmin tex mex -ruoka on monen mieleen!

Valmistusaika: alle 30 minuuttia

Härkis-enchilladat  à la Tuorekset

Ainekset

1rklNEITO™ -rypsiöljyä
2rsApetit Tuorekset Sienestäjän pannuvihannes (à 200 g)
1pktHärkistä (à 250 g)
0,5psscheddarjuustoa (à 170 g)
4tortillalettua
Tomaattisalsa
2tomaattia
0,5vihreä paprika
1pieni punasipuli
sokeria
suolaa
limemehua
Valkokastike
2rklApetit-rypsiöljyä
3rklvehnäjauhoja
5dlmaitoa
0,5psscheddarjuustoa (85 g)
1tlsuolaa
Tarjoiluun
1avokado viipaleina
1tomaatti kuutioituna
2rkllehtipersiljaa silputtuna

Valmistusohjeet

1. Kuumenna tilkka kasviöljyä pannulla ja paista kasvikset siinä rapeiksi. Lisää pannulle Härkis ja tomaattisalsa. Kuumenna seos. Jaa seos ja juustoraaste tortilloille ja kääräise rullalle uunivuokaan.

2. Kuumenna paksupohjaisessa kattilassa liedellä kasviöljy-vehnäjauhoseos. Lisää maito pienissä erissä seosta samanaikaisesti sekoittaen. Kuumenna seos sitä koko ajan sekoitellen, kunnes se sakenee. Nosta kattila liedeltä. Lisää puolet juustoraasteesta ja ripaus suolaa. Levitä kastike uunivuokaan ja ripottele päälle juustoraatetta.

3. Paista 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja annos on saanut kauniin värin. Tarjoile avokadon ja tomaatin kanssa lehtipersiljalla viimeisteltynä.

Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!