Resepti
Härkis-enchilladat à la Tuorekset
Arvio: 4 / 5
Valuvaa juustoa, härkistä ja kaviksia näppärästi enchilladassa. Lämmin tex mex -ruoka on monen mieleen!
Valmistusaika: Alle 30 min.

Ainekset
1 | rkl | NEITO™ -rypsiöljyä |
2 | rs | Apetit Tuorekset Sienestäjän pannuvihannes (à 200 g) |
1 | pkt | Härkistä (à 250 g) |
0,5 | pss | cheddarjuustoa (à 170 g) |
4 | tortillalettua | |
Tomaattisalsa | ||
---|---|---|
2 | tomaattia | |
0,5 | vihreä paprika | |
1 | pieni punasipuli | |
sokeria | ||
suolaa | ||
limemehua | ||
Valkokastike | ||
2 | rkl | Apetit-rypsiöljyä |
3 | rkl | vehnäjauhoja |
5 | dl | maitoa |
0,5 | pss | cheddarjuustoa (85 g) |
1 | tl | suolaa |
Tarjoiluun | ||
1 | avokado viipaleina | |
1 | tomaatti kuutioituna | |
2 | rkl | lehtipersiljaa silputtuna |
Valmistusohjeet
1. Kuumenna tilkka kasviöljyä pannulla ja paista kasvikset siinä rapeiksi. Lisää pannulle Härkis ja tomaattisalsa. Kuumenna seos. Jaa seos ja juustoraaste tortilloille ja kääräise rullalle uunivuokaan.
2. Kuumenna paksupohjaisessa kattilassa liedellä kasviöljy-vehnäjauhoseos. Lisää maito pienissä erissä seosta samanaikaisesti sekoittaen. Kuumenna seos sitä koko ajan sekoitellen, kunnes se sakenee. Nosta kattila liedeltä. Lisää puolet juustoraasteesta ja ripaus suolaa. Levitä kastike uunivuokaan ja ripottele päälle juustoraatetta.
3. Paista 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja annos on saanut kauniin värin. Tarjoile avokadon ja tomaatin kanssa lehtipersiljalla viimeisteltynä.