Resepti
Herne-maissi-paprikahyrrät
Arvio: 4.3 / 5
Valmistusaika:
Annosmäärä: 20 kpl
Ainekset
Taikina | ||
---|---|---|
3 | dl | rasvatonta maitoa |
25 | g | hiivaa |
0,5 | tl | suolaa |
3 | dl | täysjyvävehnäjauhoja |
4 | dl | vehnäjauhoja |
1 | rkl | Neito Rypsiöljyä™ |
Täyte | ||
75 | g | pepperonia |
4 | palaa Apetit Kotimainen Pinaattia tai Apetit Kotimainen Luomu Pinaattia sulatettuna | |
150 | g | valkosipulituorejuustoa |
0,5 | kananmuna | |
1 | pss | Apetit Herne-maissi-paprikaa (à 200 g) |
100 | g | Aurajuustoa muruina |
Voiteluun | ||
0,5 | kananmunaa | |
Tarjoiluun | ||
1 | rs | savulohisalaattia (à 210 g) |
Valmistusohjeet
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola ja lähes kaikki jauhot. Sekoita voimakkaasti ja lisää tarvittava määrä jauhoja, jotta saat kimmoisan taikinan. Lisää rypsiöljy. Peitä taikinakulho tuorekelmulla. Kohota taikinaa puolisen tuntia.
2. Kuutio tai suikaloi pepperoni. Sekoita pinaatti tuorejuustoon. Riko kananmunan rakenne ja sekoita puolet siitä tuorejuustoon. Jätä loppu kananmuna voiteluun.
3. Kaulitse taikina jauhotetulla työtasolla suorakaiteen muotoiseksi (45X30) levyksi. Levitä taikinalevylle pinaatti-tuorejuusto. Ripottele päälle herne-maissi-paprika –seos, pepperoni sekä juusto. Kääri rullalle, leikkaa 20 viipaleeksi ja nosta hyrrät leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kohota liinan alla 10 minuuttia. Voitele hyrrät kananmunalla ja paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
5. Vinkki! Voit oikaista käyttämällä valmista lehtitaikinaa.