Resepti
Hernetsatsiki
Valmista herkullinen tzatziki kurkun sijaan herkullisista kotimaisista herneistä. Hernetzatziki sopii monipuolisesti kastikkeeksi erilaisille lämpimille ruoille ja salaateille. Tuoreesta mintusta tzatziki saa raikasta makua.
Valmistusaika: Alle 15 min.
Annosmäärä: 4

Ainekset
1 | pss | fi Apetit Kotimainen Herneitä (200 g) |
3 | dl | fi turkkilaista jogurttia |
1 | kpl | fi valkosipulinkynsi |
0,25 | tl | fi suolaa |
1 | tl | fi sitruunamehua |
fi mustapippuria | ||
1 | rkl | fi tuoretta minttua hienonnettuna |
Valmistusohjeet
1. Kuumenna ja jäähdytä herneet pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Murskaa herneitä kulhossa hieman esimerkiksi haarukalla. Lisää joukkoon turkkilainen jogurtti ja hienonnettu valkosipulinkynsi. Mausta suolalla, sitruunamehulla ja mustapippurilla. Viimeistele tzatziki hienonnetulla mintulla. Anna tzatzikin maustua jääkaapissa vähintään kaksi tuntia ennen tarjoilua.