Resepti

Hummusplatter kukkakaali- ja parsakaaliwingseillä

Arvio: 3.8 / 5

Hummusplatter on illanviettojen ja brunssien luottotarjottava. Kasaa maukkaan hummuspedin päälle sesongin vihanneksia ja rapsakoita kukkakaali- ja parsakaaliwingsejä - näyttävä herkku valmistuu vähällä vaivalla!

Valmistusaika: Alle 30 min.

Annosmäärä: 6

Maidoton Vegaaninen
Hummusplatter kukkakaali- ja parsakaaliwingseillä

Ainekset

Hummus:
2prkkikherneitä
100gtahinia
2kplvalkosipulinkynttä
1tlsuolaa
1kplsitruunan mehu
2rkloliiviöljyä
Marinoidut vihreät pavut:
100gvihreitä papuja tai Apetit vihreitä papuja paloina (à 200 g)
1rklomenaviinietikkaa
1rklApetit rypsiöljyä (à 500 ml)
1rkltuoretta oreganoa hienonnettuna
1rkltuoretta tilliä hienonnetuna
suolaa
mustapippuria
Tarjoiluvadille:
1pssApetit Kukkakaaliwingsejä (à 400 g)
1pssApetit Parsakaaliwingsejä (à 400 g)
0,5kplkurkku
100gkirsikkatomaatteja
1kplnippusipuli varsineen
tuoretta chiliä
tuoretta oreganoa ja tilliä
sitruunalohkoja
pitaleipää

Valmistusohjeet

1. Valmista ensin hummus ja marinoidut vihreät pavut ohjeiden mukaan.

2. Hummus: Valuta kikherneet, säästä hieman lientä. Laita kikherneet ja tahini tehosekoittimeen. Kuori valkosipulinkynsi ja hienonna sitä hieman veitsellä, lisää tehosekoittimeen yhdessä suolan, sitruunamehun ja öljyn kanssa. Surauttele mahdollisimman sileäksi hummukseksi. Lisää tarvittaessa hieman kikherneiden säilykelientä, jos hummus on liian paksua.

3. Marinoidut vihreät pavut: Leikkaa pavuista kovat kannat pois. Kuumenna vesi kattilassa ja keitä papuja viitisen minuuttia. Jäähdytä pavut nopeasti kylmässä vedessä ja valuta. Sekoita omenaviinietikka, öljy ja hienonnetut yrtit keskenään ja kaada papujen päälle. Mausta suolalla ja mustapippurilla. VINKKI! Papujen lyhyen sesongin ulkopuolella valmistat marinoidut pavut näppärästi Apetit vihreistä pavuista.

4. Kypsennä Kukkakaali- ja Parsakaaliwingsit pakkauksen ohjeen mukaan.

5. Kuutioi kurkku ja lohko kirsikkatomaatit. Hienonna kesäsipuli varsineen, hienonna myös chili ja yrtit. Leikkaa sitruuna lohkoiksi ja pitaleipä kolmioiksi. Paahda pitaleivät kuumalla kuivalla pannulla.

6. Levitä hummus tarjoiluvadin pohjalle ja asettele päälle kurkut, tomaatit, sipulit, marinoidut vihreät pavut ja wingsit. Viimeistele chilillä, oreganolla ja tillillä. Tarjoile hummusplatter sitruunalohkojen ja pitaleipäkolmioiden kanssa.