Resepti
Hummustahna
Herkullista hummustahnaa leivän päälle tai lisäkkeeksi
Valmistusaika:
Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
300 | g | valmiiksi keitettyjä kikherneitä |
0,5 | dl | Neito maustamaton rypsiöljy |
½–1 sitruunan mehu | ||
1 | rkl | tahinia (eli seesaminsiementahnaa) |
1 | kpl | valkosipulinkynsi murskattuna |
0,5 | tl | paprikajauhetta |
0,5 | tl | suolaa |
ripaus jauhettua mustapippuria | ||
tuoretta persiljaa tai minttua silputtuna | ||
Päälle koristeluun | ||
---|---|---|
Neito-rypsiöljyä | ||
sormisuolaa |
Valmistusohjeet
1. Valuta kikherneet ja ota talteen osa kikherneiden nesteestä. Laita kikherneet tehosekoittimeen ja lisää vähitellen Neito-öljyä, jotta saat tasaisen tahnan. Lisää sitruunanmehu, tahini, valkosipuli, paprikajauhe, suola sekä pippuri ja sekoita. Jos tahna vaikuttaa liian paksulta, siihen voi lisätä hieman kikherneiden nestettä tai Neito-öljyä. Jos haluat, lisää silputtua persiljaa.
2. Laita hummus tarjoiluastiaan ja kaada sen päälle loraus Neito-öljyä ja ripottele muutama ripaus sormisuolaa. Anna hummuksen vetäytyä noin 30 minuuttia ennen tarjoilua