Resepti

Hummustahna

Herkullista hummustahnaa leivän päälle tai lisäkkeeksi

Valmistusaika:

Annosmäärä: 4 annosta

Maidoton Vegaaninen
Hummustahna

Ainekset

300gvalmiiksi keitettyjä kikherneitä
0,5dlNeito maustamaton rypsiöljy
½–1 sitruunan mehu
1rkltahinia (eli seesaminsiementahnaa)
1kplvalkosipulinkynsi murskattuna
0,5tlpaprikajauhetta
0,5tlsuolaa
ripaus jauhettua mustapippuria
tuoretta persiljaa tai minttua silputtuna
Päälle koristeluun
Neito-rypsiöljyä
sormisuolaa

Valmistusohjeet

1. Valuta kikherneet ja ota talteen osa kikherneiden nesteestä. Laita kikherneet tehosekoittimeen ja lisää vähitellen Neito-öljyä, jotta saat tasaisen tahnan. Lisää sitruunanmehu, tahini, valkosipuli, paprikajauhe, suola sekä pippuri ja sekoita. Jos tahna vaikuttaa liian paksulta, siihen voi lisätä hieman kikherneiden nestettä tai Neito-öljyä. Jos haluat, lisää silputtua persiljaa.

2. Laita hummus tarjoiluastiaan ja kaada sen päälle loraus Neito-öljyä ja ripottele muutama ripaus sormisuolaa. Anna hummuksen vetäytyä noin 30 minuuttia ennen tarjoilua