Resepti
Hunajainen kanasalaatti
Arvio: 3.7 / 5
Muista tämä ohje isoja juhlia järjestäessäsi! Pakastekasvisten vuoksi jääkaappiin jää tilaa kakulle ja muille tarjoiluille, ja mikä parasta, salaatti valmistuu kädenkäänteessä.
Valmistusaika: Alle 30 min.
Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
2 | tl | Neito Rypsiöljyä™ |
1 | rs | hunajamarinoituja broilerinsuikaleita |
1 | pss | Apetit Pikkuporkkanoita (200 g) |
1 | pss | Apetit Parsakaalia (200 g) |
1 | prk | valkosipulinkynsiä yrttimarinadissa |
1 | tlk | latva-artisokkaa kasviöljyssä |
0,5 | hunajamelonia (noin 400 g) | |
1 | rs | miniluumutomaatteja |
Tarjoiluun | ||
---|---|---|
1 | pss | vihreää salaattia |
Valmistusohjeet
1. Kuumenna rypsiöljy paistinpannulla ja ruskista broilerinsuikaleet siinä. Jatka kypsennystä, kunnes liha on täysin kypsää. Siirrä lihasuikaleet kulhoon ja nosta pannulle porkkanat tai bataatit, parsakaalit ja valkosipulinkynnet liemineen. Kuumenna seosta muutama minuutti.
2. Valuta latva-artisokat. Kuori hunajameloni, poista keskusta ja kuutioi meloni. Puolita miniluumutomaatit.
3. Pane kaikki ainekset kulhoon herneenversoja lukuun ottamatta ja sekoita hyvin.
4. Siirrä tarjoiluastiaan ja viimeistele halutessasi herneenversoin.
6. Vinkki! Vihreä salaatti tuo keväistä ilmettä. Pese lehtevää salaattia juhlapäivää edeltävänä iltana ja irrottele lehdet puhtaalle keittiöliinalle. Kääri rullalle ja ujuta pötkö jääkaappiin. Sekoittele tarjolle uusi salaatti pötköstä salaatinlehtiä ja jääkaapin rasioista.