Resepti
Hunajainen paella
Arvio: 4.4 / 5
Paella on siitä kiva ruoka, että se maistuu niin kesähelteellä kuin talvellakin.
Valmistusaika: Alle 30 min.
Annosmäärä: 4 annosta

Ainekset
2 | valkosipulinkynttä | |
1 | rkl | Neito Rypsiöljyä™ |
100 | g | broilerisuikaleita |
100 | g | porsaanlihasuikaleita |
1 | tl | suolaa |
3 | tippaa punaista Tabascoa | |
0,5 | tl | mustapippuria |
0,5 | tl | rosmariinia |
0,5 | tl | sahramia |
0,5 | pss | Apetit Muurikka-kasvikset hunajainen -sekoitusta |
5 | dl | lihalientä |
1,5 | dl | risottoriisiä |
0,5 | pss | Apetit papuja |
2 | rkl | persiljaa silputtuna |
Koristeluun | ||
---|---|---|
1 | sitruuna lohkottuna | |
1 | tl | paprikajauhetta |
1 | rs | isoja katkarapuja liemessä (à 170/400 g) |
1 | rkl | persiljaa |
Valmistusohjeet
1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna laakeassa padassa tai wokkipannulla 2 rkl kasviöljyä. Ruskista lihasuikaleet siinä kahdella puuhaarukalla käännellen. Lisää valkosipuli sekä mausteet ja jatka kuumennusta sekoitellen. Pienennä lämpöä.
2. Lisää kana- tai lihaliemi, riisi ja vähän myöhemmin kasvissekoitus. Hauduta ruokaa 15 minuuttia. Lisää pavut ja persiljasilppu ja jatka hauduttamista viisi minuuttia.
3. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
4. Valuta katkaravut ja kuivaa ne kevyesti talouspaperiin taputellen. Lorauta paistinpannulle tilkka kasviöljyä, ripauta joukkoon hiukan paprikajauhetta ja kuumenna katkarapuja muutama minuutti mausteöljyssä.
5. Kaada paella tarjoiluvadille keoksi ja koristele sitruunalohkoilla, katkaravuilla ja persiljalla.