Resepti

Hunajainen paella

Arvio: 4.4 / 5

Paella on siitä kiva ruoka, että se maistuu niin kesähelteellä kuin talvellakin.

Valmistusaika: Alle 30 min.

Annosmäärä: 4 annosta

Maidoton Gluteeniton
Hunajainen paella

Ainekset

2valkosipulinkynttä
1rklNeito Rypsiöljyä™
100gbroilerisuikaleita
100gporsaanlihasuikaleita
1tlsuolaa
3tippaa punaista Tabascoa
0,5tlmustapippuria
0,5tlrosmariinia
0,5tlsahramia
0,5pssApetit Muurikka-kasvikset hunajainen -sekoitusta
5dllihalientä
1,5dlrisottoriisiä
0,5pssApetit papuja
2rklpersiljaa silputtuna
Koristeluun
1sitruuna lohkottuna
1tlpaprikajauhetta
1rsisoja katkarapuja liemessä (à 170/400 g)
1rklpersiljaa

Valmistusohjeet

1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna laakeassa padassa tai wokkipannulla 2 rkl kasviöljyä. Ruskista lihasuikaleet siinä kahdella puuhaarukalla käännellen. Lisää valkosipuli sekä mausteet ja jatka kuumennusta sekoitellen. Pienennä lämpöä.

2. Lisää kana- tai lihaliemi, riisi ja vähän myöhemmin kasvissekoitus. Hauduta ruokaa 15 minuuttia. Lisää pavut ja persiljasilppu ja jatka hauduttamista viisi minuuttia.

3. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

4. Valuta katkaravut ja kuivaa ne kevyesti talouspaperiin taputellen. Lorauta paistinpannulle tilkka kasviöljyä, ripauta joukkoon hiukan paprikajauhetta ja kuumenna katkarapuja muutama minuutti mausteöljyssä.

5. Kaada paella tarjoiluvadille keoksi ja koristele sitruunalohkoilla, katkaravuilla ja persiljalla.