Resepti
Hunajameloni-halloumisalaatti
Arvio: 3.3 / 5
Valmistusaika: Alle 30 min.
Annosmäärä: 4

Ainekset
1 | pss | Apetit Kotimainen perunasiivut yrttisiä (à 500 g) |
1 | pkt | halloumia (200 g) |
0,5 | kpl | hunajameloni |
150 | g | kirsikkatomaatteja |
pari kourallista salaattisekoitusta | ||
1 | dl | mustia oliiveja |
tuoretta minttua | ||
tuoretta basilikaa | ||
suolaa | ||
mustapippuria | ||
Hunajainen salaatinkastike: | ||
---|---|---|
0,5 | dl | Apetit rypsiöljyä (à 500 ml) |
3 | rkl | sitruunamehua |
1 | rkl | hunajaa |
suolaa | ||
mustapippuria |
Valmistusohjeet
1. Levitä perunasiivut leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda 250 asteessa 15-20 minuuttia.
2. Leikkaa halloumi siivuiksi ja paista kuumalla pannulla tilkassa öljyä molemmin puolin kullanruskeiksi.
3. Halkaise hunajameloni, kuori se ja poista siemenet. Leikkaa meloni paloiksi. Halkaise kirsikkatomaatit.
4. Levitä salaattisekoitus tarjoiluvadille ja asettele päälle perunasiivut, halloumit, hunajamelonit ja oliivit. Viimeistele runsaalla määrällä tuoretta minttua ja basilikaa. Ripsi päälle myös hieman suolaa ja mustapippuria. Tarjoile hunajaisen salaatinkastikkeen kera.
5. Hunajainen salaatinkastike: Mittaa kaikki ainekset kannelliseen purkkiin ja ravista sekaisin.