Resepti

Hunajameloni-halloumisalaatti

Arvio: 3.3 / 5

Valmistusaika: Alle 30 min.

Annosmäärä: 4

Laktoositon
Hunajameloni-halloumisalaatti

Ainekset

1pssApetit Kotimainen perunasiivut yrttisiä (à 500 g)
1pkthalloumia (200 g)
0,5kplhunajameloni
150gkirsikkatomaatteja
pari kourallista salaattisekoitusta
1dlmustia oliiveja
tuoretta minttua
tuoretta basilikaa
suolaa
mustapippuria
Hunajainen salaatinkastike:
0,5dlApetit rypsiöljyä (à 500 ml)
3rklsitruunamehua
1rklhunajaa
suolaa
mustapippuria

Valmistusohjeet

1. Levitä perunasiivut leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda 250 asteessa 15-20 minuuttia.

2. Leikkaa halloumi siivuiksi ja paista kuumalla pannulla tilkassa öljyä molemmin puolin kullanruskeiksi.

3. Halkaise hunajameloni, kuori se ja poista siemenet. Leikkaa meloni paloiksi. Halkaise kirsikkatomaatit.

4. Levitä salaattisekoitus tarjoiluvadille ja asettele päälle perunasiivut, halloumit, hunajamelonit ja oliivit. Viimeistele runsaalla määrällä tuoretta minttua ja basilikaa. Ripsi päälle myös hieman suolaa ja mustapippuria. Tarjoile hunajaisen salaatinkastikkeen kera.

5. Hunajainen salaatinkastike: Mittaa kaikki ainekset kannelliseen purkkiin ja ravista sekaisin.