Resepti

Italialainen pestolohi

Pikantilla pestokastikkeella sivelty hunajainen lohi tarjoillaan porkkanapastan kanssa.

Valmistusaika: alle 30 minuuttia

Annosmäärä: 2 annosta

Italialainen pestolohi

Ainekset

300gApetit Kirjolohifileetä
2rklvihreää pestokastiketta
Pinaattipesto
2rklkiehuvaa vettä
2valkosipulinkynttä
1pssApetit Kotimaista pinaattia sulatettuna (à 150 g)
0,5ruukku tuoretta basilikaa
2dlmanteleita
0,75dlNeito Rypsiöljyä™
2tlsuolaa
0,5tlrouhittua mustapippuria
Pasta
3dlkierrepastaa pakkauksen ohjeen mukaisesti keitettynä
1pssApetit Kartanon kasviksia (à 300 g)
1rklrypsiöljyä
1tlmustapippuria
50gparmesaanijauhetta

Valmistusohjeet

1. Jos teet peston itse, kuori valkosipuli. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja jauha tasaiseksi kastikkeeksi. Käytä kuumien kasvisten kastikkeena.

2. Leikkaa kirjolohifilee annospaloliksi. Nosta palat pieneen uunivuokaan. Kypsennä uunissa 175 asteessa noin 20 minuuttia. Tai paista lohifileepalat miedolla lämmöllä liedellä paistinpannulla rypsiöljyssä. Sivele pestokastike kypsien lohifileepalojen pintaan.

3. Kiehauta kasvikset kypsäksi vähässä vedessä. Lisää joukkoon kypsä pasta. Mausta, viimeistele parmesanlastuilla ja tarjoa kalan & peston kera.

Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!