Resepti
Joonaksen pinaatti-fetapiirakka
Arvio: 3.6 / 5
Isät kokkaa -keittokirjan (Gozy Publishing, 2016) Joonas Hämäläinen ja Serko Rantanen kokkaavat koko perheen ruokaa. Tämä resepti on Joonaksen anopiin pasteijoista varioitu.
Valmistusaika:
Annosmäärä: 8 annosta
Ainekset
Pohja: | ||
---|---|---|
150 | g | voita |
3 | dl | vehnäjauhoja |
1 | tl | suolaa |
3 | rkl | kylmää vettä |
Täyte: | ||
2 | pss | Apetit Kotimainen Pinaattia tai Apetit Kotimainen Luomu Pinaattia |
0,5 | pss | Apetit Kotimainen Sipulikuutioita |
1 | rkl | Apetit Kotimainen Rypsi- ja rapsiöljyä |
200 | g | fetajuustoa |
2 | kananmunaa | |
2 | dl | kermaa |
1 | tl | suolaa |
1 | tl | mustapippuria |
Tarjoiluun | ||
rucolaa |
Valmistusohjeet
1. Nypi voi ja kuiva-aineet murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita. Kääri taikina tuorekelmuun ja nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi.
2. Sulata pinaatti. Kuullota sipuli paistinpannulla oliiviöljyssä.
3. Murustele puolet fetajuustosta sormenpään kokoisiksi ja loppu haarukalla hienommaksi muruksi. Sekoita täytteen aineet kulhossa.
5. Kauli pohjataikina jauhotetulla työtasolla ohueksi pohjaksi ja painele se piirasvuokaan. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes se on saanut hieman väriä.
6. Jaa täyte pohjalle ja paista vielä 180-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Tarjoile rucolalla viimeisteltynä.