Resepti
Juhlava äyriäiskeitto
Arvio: 5 / 5
Juhlien herkullisen tuoksuinen äyriäiskeitto terästetään sherryllä.
Valmistusaika: Alle 30 min.
Annosmäärä: 6 annosta
Ainekset
1 | rkl | Neito Rypsiöljyä™ |
1 | dl | Apetit Sipulikuutioita |
200 | g | herkkusieniä |
0,5 | l | vettä |
1,5 | rkl | kalafondia |
250 | g | vaaleaa kalaa |
2 | rs | isoja katkarapuja liemessä (à 170/400 g) |
2,5 | dl | ruokakermaa |
1 | dl | sherryä |
1 | tl | mustapippuria |
Tarjoiluun | ||
---|---|---|
6 | vaaleaa (gluteenitonta) leipäviipaletta |
Valmistusohjeet
1. Kuumenna kasviöljy kattilassa. Viipaloi joukkoon sienet. Lisää sipuli ja kääntele seos kypsäksi. Lisää vesi ja kalafondi.
2. Kuutioi kattilaan kala. Keitä muutama minuutti.
3. Lisää loput ainekset, kuumenna ja tarjoa hyvän, vaalean leivän kera.