Resepti

Juhlava lohikeitto

Arvio: 3.8 / 5

Juhlava lohikeitto kruunataan smetanalla.

Valmistusaika: Alle 30 min.

Annosmäärä: 4 annosta

Gluteeniton
Juhlava lohikeitto

Ainekset

8dlvettä
1pssApetit Peruna&Keittokasviksia (750 g)
2dlruokakermaa
1tlsuolaa
1tlvalkopippuria
400glohta paloiteltuna
1tlksmetanaa
1rklpersiljaa silputtuna

Valmistusohjeet

1. Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa. Lisää jäiset keittokasvikset. Anna kiehua 10 - 15 minuuttia.

2. Lisää lohi ja ruokakerma. Sekoita, etteivät lohipalat takerru toisiinsa. Kuumenna kiehuvaksi ja sammuta liesi heti, kun keitto alkaa kuplia.

3. Anna keiton hautua vähintään 5 minuuttia kannen alla, lisää smetana, älä anna keiton enää kiehahtaa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Saksi päälle persiljaa tai tilliä. Tarjoa heti hyvän leivän kera.