Resepti

Juhlava lohikeitto

Arvio: 3.8 / 5

Juhlava lohikeitto kruunataan smetanalla.

Valmistusaika: Alle 30 min.

Annosmäärä: 4 annosta

Gluteeniton
Juhlava lohikeitto

Ainekset

8dlvettä
1pssApetit Peruna&Keittokasviksia (750 g)
2dlruokakermaa
1tlsuolaa
1tlvalkopippuria
400glohta paloiteltuna
1tlksmetanaa
1rklpersiljaa silputtuna

Valmistusohjeet

1. Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa. Lisää jäiset keittokasvikset. Anna kiehua 10 - 15 minuuttia.

2. Lisää lohi ja ruokakerma. Sekoita, etteivät lohipalat takerru toisiinsa. Kuumenna kiehuvaksi ja sammuta liesi heti, kun keitto alkaa kuplia.

3. Anna keiton hautua vähintään 5 minuuttia kannen alla, lisää smetana, älä anna keiton enää kiehahtaa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Saksi päälle persiljaa tai tilliä. Tarjoa heti hyvän leivän kera.

Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!