Resepti
Juuressämpylät
Valmistusaika:
Annosmäärä: 20 kpl
Ainekset
4 | dl | perunasosetta |
5 | dl | maitoa |
50 | g | hiivaa |
2 | rkl | Neito-rypsiöljyä |
1 | tl | suolaa |
2 | dl | porkkanaa raastettuna |
6 | dl | spelttijauhoja |
6 | dl | hiivaleipäjauhoja |
Valmistusohjeet
1. Sekoita kulhossa perunasose ja maito.
2. Lämmitä seos kädenlämpöiseksi mikroaaltouunissa. Liuota joukkoon hiiva.
3. Lisää rypsiöljy, suola ja porkkanaraaste.
4. Sekoita ja lisää spelttijauhot.
5. Alusta taikinaan puolet hiivaleipäjauhoista.
6. Alusta taikina sopivaksi lisäämällä siihen tarvittava määrä jauhoja. Taikina saa jäädä pehmeäksi.
7. Peitä kulho tuorekelmulla ja anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.
8. Jos leivot taikinasta sämpylöitä, muotoile siitä kaksi tankoa ja jaa kumpikin kymmeneen palaan. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja nostele palat sen päälle.
9. Jos haluat, voit kaulita taikinan korvapuustien tavoin levyksi, ripotella levylle yrttejä ja juustoraastetta ja kääräistä rullalle.
10. Paloittele rulla ja nosta palat uunivuokaan vieri viereen.
11. Kohota sämpylöitä leivinliinan alla kymmenisen minuuttia.
12. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.