Resepti
Juustoinen hernerisotto
Arvio: 4.2 / 5
Italialainen resepti kotimaisista kasviksista valmistettuna.
Valmistusaika: Alle 30 min.
Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
1 | rkl | Neito Rypsiöljyä™ |
1 | pss | Apetit Sipulikuutioita |
3 | dl | risottoriisiä |
9 | dl | kuumaa kasvislientä |
1 | rs | punaravunpyrstöjä |
1 | pss | Apetit Kotimainen Hernettä tai Apetit Kotimainen Luomu Hernettä |
1 | sitruunan raastettu kuori ja mehu | |
100 | g | raastettua kermajuustoa |
1 | rkl | hienonnettua tuoretta basilikaa |
1 | rkl | hienonnettua minttua |
Valmistusohjeet
1. Kuumenna kasviöljy kattilassa. Lisää sipulikuutiot sekä riisi ja kuullota hetki. Lisää 1/3 kasvisliemestä. Keitä välillä sekoittaen noin 5 minuuttia, kunnes neste on imeytynyt riisiin. Lisää loput kasvisliemestä pienissä erissä ja keitä 10-15 minuuttia, kunnes riisi on napakan kypsää ja kosteaa. Lisää valutetut punaravunpyrstöt sekä herneet ja anna hautua pari minuuttia. Sekoita lopuksi joukkoon sitruunankuori, sitruunamehu, juusto sekä hienonnetut yrtit ja kuumenna risotto.