Resepti
Kala-ceviche
Arvio: 5 / 5
Paahdetulla ruisleipäviipaleella tarjoiltu, raikas ceviche syntyy limemarinoidusta graavisiiasta, paprikasta tai tomaatista sekä mausteista.
Valmistusaika: Yli 60 min.
Annosmäärä: 8 annosta

Ainekset
3 | pkt | Apetit graavisuolattua siikafileesiivua (à 150 g) |
1 | dl | pieniä paprika tai tomaattikuutioita |
1 | sitruuna | |
0,5 | tl | rouhittua mustapippuria |
12 | varrellista kaprista | |
3 | rkl | oliiviöljyä |
3 | rkl | tilliä silputtuna |
Tarjoiluun: | ||
---|---|---|
8 | paahdettua ruisleipää | |
8 | varrellista kaprista | |
1 | rkl | tilliä |
Valmistusohjeet
1. Suikaloi siikafileesiivut ja pane ne kulhoon. Lisää paprika- tai tomaattikuutiot, sitrusmehu ja pippuri. Poista kapriksista varret ja hienonna marjat. Lisää kapris- ja tillisilput. Sekoita, peitä kelmulla ja pane 1–2 tunniksi viileään maustumaan.
2. Paahda ruisleipäviipaleet ja pane ne lautasille. Annostele siikaseos leipäviipaleiden päälle. Koristele leivät kapriksilla ja tillillä. Kalacevichen voi annostella myös renkaan avulla.