Resepti
Kala-nuudelikeitto
Arvio: 5 / 5
Kala-nuudelikeiton voit valmistaa eri tulisuusasteilla chilin määrää vaihdellen, mielialasta ja syöjistä riippuen.
Valmistusaika: Alle 30 min.
Ainekset
1,5 | rkl | Neito™ rypsiöljyä |
0,5 | rs | kirjolohisuikaleita (à 300 g) |
0,25 | tl | chilijauhetta |
0,5 | tl | curryjauhetta |
0,5 | rkl | kasvisfondia |
0,5 | l | vettä |
0,5 | pkt | riisinuudeleita murskattuna (à 50 g) |
0,5 | kpl | makea paprika suikaloituna |
0,25 | pss | Apetit Maissia (á 200 g) |
1,5 | rkl | sweet chili -kastiketta |
0,25 | tl | suolaa |
0,5 | kpl | chilipalko |
Tarjoiluun | ||
---|---|---|
0,5 | rkl | kevätsipulia silputtuna |
1 | rkl | korianteria silputtuna |
0,25 | pss | Apetit Pikkuporkkanoita (à 200g) |
Valmistusohjeet
1. Kuumenna paistinpannulla tilkka öljyä ja ruskista kalasuikaleet siinä kypsiksi.
2. Lisää mausteet ja porkkanat. Kypsennä käännellen muutama minuutti. Lisää fondi ja vesi. Kiehauta ja keitä viitisen minuuttia.
3. Lisää nuudelit, paprika, maissi ja chilikastike. Keitä hiljalleen viitisen minuuttia. Lisää sweet chili- kastike sekä suola. Hauduta noin 10 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Viimeistele chilillä, kevätsipulilla ja korianterilla.