Resepti
Kalaa primavera
Arvio: 4.5 / 5
Basilika-parmesankuorrutettua uunilohta keväisen parsan ja kasvisten kera.
Valmistusaika:
Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
600 | g | Apetit Kirjolohta |
Pinnalle: | ||
---|---|---|
2 | valkoista paahtoleipäviipaletta | |
1 | dl | parmesaaniraastetta |
1 | ruukku basilikaa silputtuna | |
150 | g | ranskankermaa |
suolaa, pippuria | ||
Kasvikset: | ||
1 | pss | Apetit Kruunusekoitusta (300 g) |
1 | nippu vihreää parsaa | |
1 | tl | sormisuolaa |
1 | tl | pinjansiemeniä |
Valmistusohjeet
1. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Leikkaa kirjolohifilee halutessasi neljäksi annospalaksi tai nosta se sellaisenaan uunipellille ja mausta.
2. Leikkaa leipäviipaleista reunat pois ja kuutio viipaleet. Sekoita leipäkuutiohin parmesaaniraaste, basilikanlehdet ja ranskankerma. Työstä seos lusikalla tahnaksi ja levitä seos kalan päälle. Kypsennä uunissa 175–200 asteessa noin 20 minuuttia. Säädä uuni grillitoiminnolle ja grillaa kalaa lopuksi muutama minuutti vieressä vahtien, kunnes pinta on saanut kauniin värin.
3. Keitä parsa seuraavasti: taita parsojen tyvestä puumainen osa pois ja kuori parsat halutessasi perunankuorimaveitsellä.
4. Kuumenna kapeassa, korkeassa kattilassa vettä sen verran, että parsojen nuput jäävät vedenpinnan yläpuolelle. Mausta kiehuva vesi suolalla ja keitä noin viisi minuuttia.
5. Höyrytä pakastekasvikset. Paahda pannulla ilman rasvaa lisukkeeksi pinjansiemeniä. Varaa pöytään sormisuolaa.