Resepti
Kalahyytelö
Arvio: 3.6 / 5
Kermainen kalahyytelö sopii vaikka juhlapöytään, eikä ole vaikea valmistaa.
Valmistusaika: Yli 60 min.
Annosmäärä: 12 annosta

Ainekset
4 | liivatelehteä | |
300 | g | kuhafileetä |
1 | tl | suolaa |
1 | tl | mustapippuria |
1 | dl | vettä |
250 | g | savustettua kirjolohifileetä kuutioituna |
1 | purjo ohuina viipaleina | |
1 | rkl | Neito Rypsiöljyä™ |
12 | isoa basilikanlehteä | |
1 | dl | kuohukermaa |
1 | prk | ruokajogurttia (à 200 g) |
2 | tl | sitruunan mehua |
Koristeluun | ||
---|---|---|
1 | dl | katkarapuja |
0,5 | dl | purjosuikaleita |
Valmistusohjeet
1. Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä. Tunnustele kuhafileen pystyruodot sormin ja leikkaa ne pois terävällä veitsellä. Kuutioi fileet ja pane ne pieneen kattilaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja kaada vesi päälle. Kuumenna miedolla lämmöllä kiehuvaksi. Siirrä kattila liedeltä, ota kuhakuutiot pois liemestä ja siirrä jäähtymään.
3. Valuta liivatelehdet hyvin ja liuota liivatteet kuumaan kuhan kypsennysliemeen. Pehmitä purjoviipaleet kasviöljyssä kattilassa miedolla lämmöllä. Jäähdytä. Sekoita silputut basilikanlehdet purjoviipaleisiin. Pane kuha- ja savulohikuutiot purjo-basilikaseoksen kanssa kerroksittain pitkänomaiseen kakkuvuokaan.
5. Vaahdota kerma, lisää ruokajogurtti, sitruunamehu, suola, pippuri ja jäähtynyt, hyytymispisteessä oleva kala-liivateliemi kermavaahtoon. Kaada seos vuokaan, peitä vuoka ja pane se jääkaappiin. Anna hyytyä seuraavaan päivään.
7. Kumoa hyytelö tarjoiluvadille kastamalla vuoka nopeasti kiehuvan kuumaan veteen. Koristele katkaravuilla ja purjosuikaleilla. Tarjoa paahdetun leivän kanssa.