Resepti
Kalapatonki
Pätkä patonkia ja täytteeksi kasviksia maukkaasti maustettuna, Siitä ei street food parane.
Valmistusaika: Yli 60 min.
Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
2 | pss | Apetit Särkisen kalapyöryköitä (à 240 g) |
Tillimajoneesi | ||
---|---|---|
1 | dl | majoneesia |
0,5 | dl | hienonnettua tuoretta tilliä |
Juuressalsa | ||
1 | pss | Apetit Kotimainen Keittojuureksia (à 200 g) |
0,5 | kpl | punasipuli hienonnettuna |
0,5 | dl | hienonnettua korianteria |
1 | tl | hienonnettua tuoretta tai kuivattua chiliä |
3 | rkl | oliiviöljyä |
1 | rkl | vaaleaa balsamicoa |
0,5 | tl | suolaa |
1 | tl | sokeria |
Tarjoiluun | ||
4 | kpl | patonkipalaa |
jääsalaatinlehtiä suikaleina |
Valmistusohjeet
1. Sekoita kaikki juuressalsan aineet keskenään ja anna maustua 1 tunti. Sekoita majoneesi ja tilli sauvasekoittimella tasaiseksi.
2. Kuumenna Kalapyörykät rapeiksi 200:ssa asteessa uunissa.
3. Halkaise patonginpalat ja paahda leikkauspinnat rapeiksi kuivassa paistinpannussa. Voitele patonginpuolikkaat tillimajoneesilla. Täytä patongit jääsalaatilla, kalapyöryköillä ja juuressalsalla.