Resepti

Kalapatonki

Pätkä patonkia ja täytteeksi kasviksia maukkaasti maustettuna, Siitä ei street food parane.

Valmistusaika: Yli 60 min.

Annosmäärä: 4 annosta

Kalapatonki

Ainekset

2pssApetit Särkisen kalapyöryköitä (à 240 g)
Tillimajoneesi
1dlmajoneesia
0,5dlhienonnettua tuoretta tilliä
Juuressalsa
1pssApetit Kotimainen Keittojuureksia (à 200 g)
0,5kplpunasipuli hienonnettuna
0,5dlhienonnettua korianteria
1tlhienonnettua tuoretta tai kuivattua chiliä
3rkloliiviöljyä
1rklvaaleaa balsamicoa
0,5tlsuolaa
1tlsokeria
Tarjoiluun
4kplpatonkipalaa
jääsalaatinlehtiä suikaleina

Valmistusohjeet

1. Sekoita kaikki juuressalsan aineet keskenään ja anna maustua 1 tunti. Sekoita majoneesi ja tilli sauvasekoittimella tasaiseksi.

2. Kuumenna Kalapyörykät rapeiksi 200:ssa asteessa uunissa.

3. Halkaise patonginpalat ja paahda leikkauspinnat rapeiksi kuivassa paistinpannussa. Voitele patonginpuolikkaat tillimajoneesilla. Täytä patongit jääsalaatilla, kalapyöryköillä ja juuressalsalla.