Resepti
Kananmunakastike, perunat ja savukala
Arvio: 3 / 5
Lapsiperheiden suosikkiruoka on mieto, pehmeä kananmunakastike, peruna ja savukala.
Valmistusaika: Alle 30 min.
Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
1,5 | rkl | Neito Rypsiöljyä™ |
1 | dl | vehnäjauhoja |
3 | dl | maitoa |
6 | keitettyä kananmunaa | |
0,5 | tl | valkopippuria |
1 | tl | muskottipähkinää raastettuna |
1,5 | tl | suolaa |
Tarjoiluun | ||
---|---|---|
800 | g | perunoita keitettynä ja kuutioituna |
1 | pkt | savukirjololohifileetä |
Valmistusohjeet
1. Sekoita kasviöljy ja vehnäjauhot keskenään paksupohjaisessa kattilassa. Kuumenna seos mutta älä anna sen saada väriä. Nosta kattila liedeltä ja lisää joukkoon osa maidosta. Kuumenna seos keskilämmöllä sitä sekoitellen, jotta saat tasaisen kastikkeen. Kun seos sakenee, lisää loppu maito. Kuumenna ja anna kiehua muutama minuutti. Mausta kastike ja kuori joukkoon kananmunat.
2. Keitä perunat ja tarjoa savukalan kanssa.
3. Vinkki! Kastike on näppärä valmistaa mikroaaltouunissa. Sekoita kasviöljy ja jauhot. Lisää 2 dl maitoa ja kuumenna, kunnes seos sakenee. Sekoita kuumennuksen välissä, jotta seoksesta tulee sileä kastike. Lisää loppu maito ja kuumenna seos.
4. Vehnäjauhot tarvitsevat kypsyäkseen 3-5 minuutin keitämisen. Maustamalla varmistat, että kastike on kypsää. Mausta ja tarjoa.
5. Vinkki! Vietä Apetit Kotimainen -ruokaviikko käyttämällä ruoanvalmistuksessa Apetit Kotimainen -tuotteita. Ainakin pussi päivässä!