Resepti

Kananmunakastike, perunat ja savukala

Arvio: 3 / 5

Lapsiperheiden suosikkiruoka on mieto, pehmeä kananmunakastike, peruna ja savukala.

Valmistusaika: Alle 30 min.

Annosmäärä: 4 annosta

Kananmunakastike, perunat ja savukala

Ainekset

1,5rklNeito Rypsiöljyä™
1dlvehnäjauhoja
3dlmaitoa
6keitettyä kananmunaa
0,5tlvalkopippuria
1tlmuskottipähkinää raastettuna
1,5tlsuolaa
Tarjoiluun
800gperunoita keitettynä ja kuutioituna
1pktsavukirjololohifileetä

Valmistusohjeet

1. Sekoita kasviöljy ja vehnäjauhot keskenään paksupohjaisessa kattilassa. Kuumenna seos mutta älä anna sen saada väriä. Nosta kattila liedeltä ja lisää joukkoon osa maidosta. Kuumenna seos keskilämmöllä sitä sekoitellen, jotta saat tasaisen kastikkeen. Kun seos sakenee, lisää loppu maito. Kuumenna ja anna kiehua muutama minuutti. Mausta kastike ja kuori joukkoon kananmunat.

2. Keitä perunat ja tarjoa savukalan kanssa.

3. Vinkki! Kastike on näppärä valmistaa mikroaaltouunissa. Sekoita kasviöljy ja jauhot. Lisää 2 dl maitoa ja kuumenna, kunnes seos sakenee. Sekoita kuumennuksen välissä, jotta seoksesta tulee sileä kastike. Lisää loppu maito ja kuumenna seos.

4. Vehnäjauhot tarvitsevat kypsyäkseen 3-5 minuutin keitämisen. Maustamalla varmistat, että kastike on kypsää. Mausta ja tarjoa.

5. Vinkki! Vietä Apetit Kotimainen -ruokaviikko käyttämällä ruoanvalmistuksessa Apetit Kotimainen -tuotteita. Ainakin pussi päivässä!