Resepti
Kanawokki
Arvio: 3.7 / 5
One top noodle wok eli yhdessä astiassa valmistettava wokki on näppärä tehdä. Lientä tulee reilusti muttei se haittaa, koska se on niin maukasta. Kanan sijaan proteiinin lähteeksi käyvät myös pavut ja tofu.
Kasvimaani on suoratoimituspalvelu, jolla saat Apetit-sopimusviljelijöiden kasviksia kotiovellesi. Lue lisää > Kasvimaani-palvelusta.Valmistusaika: Alle 30 min.
Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
1 | rkl | NEITO® ̶ rypsiöljy Mustapippuria |
300 | g | kanan fileesuikaletta |
200 | g | porkkanaa |
1 | sipuli | |
3 | valkosipulinkynttä hienonnettuna | |
0,5 | parsakaali | |
0,5 | kukkakaali | |
2 | rkl | inkivääritahnaa |
2 | dl | vettä |
2 | rkl | soijakastiketta |
3 | kpl | nuudelilevyjä |
Tarjoiluun | ||
---|---|---|
1 | rkl | korianteria silputtuna |
Valmistusohjeet
1. Kuumenna tilkka kasviöljyä wokissa ja paista fileesuikaleet siinä lähes kypsiksi niitä koko ajan liikutellen. (Jos käytät papuja, halloumia, äyriäisiä tai tofua, lisää ne pannulle vasta lopuksi siksi ajaksi, että ne ehtivät kuumentua.)
2. Pese ja kuori porkkana ja leikkaa se ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli. Pese ja pilko parsa- ja kukkakaali sopivan kokoisiksi paloiksi.
3. Lisää pannulle valkosipipuli, inkivääritahna, porkkana, sipuli, kukkakaali ja parsakaali. Wokkaa noin kymmenen minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
4. Lisää vesi ja soijakastike. Lisää pannuun nuudelit ja peitä kannella. Keitä hiljalleen muutama minuutti, sekoittele pehmennyt nuudeli kosketuksiin liemen kanssa ja hauduttele, kunnes nuudeli on kypsää.
5. Silppua wokkiin runsaasti korianteria tai persiljaa ja tarjoa heti.
6. Vinkki! Jos haluat annoksesta gluteenittoman, käytä liotettuja riisivermisellejä. Lihan sijaan voit käyttää papuja, halloumia, äyriäisiä tai tofua.