Resepti
Kanawokki one top noodle
Arvio: 4.2 / 5
One top noodle wok eli yhdessä astiassa valmistettava wokki on näppärä tehdä. Lientä tulee reilusti muttei se haittaa, koska se on niin maukasta. Kanan sijaan proteiinin lähteeksi käyvät pavut ja tofu.
Valmistusaika: Alle 30 min.
Annosmäärä: 2 annosta
Ainekset
1 | rkl | Neito™ Rypsiöljy Mustapippuria |
150 | g | kanan fileesuikaletta |
3 | valkosipulinkynttä hienonnettuna | |
2 | rkl | inkivääritahnaa |
1 | pss | Apetit Pikkuporkkanat |
0,5 | pss | Apetit Kotimainen sipulikuutiot |
2 | l | nuudelia |
2 | dl | vettä |
2 | rkl | soijakastiketta |
50 | g | Apetit parsakaalia |
50 | g | Apetit Kukkakaalia |
0,5 | pss | Apetit Kotimainen Hernettä tai Apetit Kotimainen Luomu Hernettä |
Tarjoiluun: | ||
---|---|---|
1 | rkl | korianteria silputtuna |
Valmistusohjeet
1. Kuumenna tilkka kasviöljyä wokissa ja paista fileesuikaleet siinä lähes kypsiksi niitä koko ajan liikutellen. (Jos käytät papuja, halloumia tai tofua, lisää ne pannulle vasta lopuksi siksi ajaksi, että ne ehtivät kuumentua.)
3. Lisää pannulle valkosipipuli, inkivääritahna, porkkana ja sipuli. Wokkaa noin kymmenen minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
5. Lisää vesi ja soijakastike. Lisää pannuun nuudelit ja peitä kannella. Keitä hiljalleen muutama minuutti, sekoittele pehmennyt nuudeli kosketuksiin liemen kanssa ja hauduttele, kunnes nuudeli on kypsää.
7. Lisää loput kasvikset ja wokkaa, kunnes ne ovat kuumia. Silppua wokkiin runsaati korianteria tai persiljaa ja tarjoa heti.
9. Vinkki! Jos haluat annoksesta gluteenittoman, käytä liotettuja riisivermisellejä. Lihan sijaan voit käyttää papuja, halloumia, äyriäisiä ja tofua.