Resepti
Kantarellikastike, peruna ja lohi
Arvio: 4.3 / 5
Kantarellikastike sopii erityisen hyvin kalan kastikkeeksi.
Valmistusaika: Alle 30 min.
Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
1,5 | rkl | Neito Rypsiöljyä™ |
0,5 | dl | vehnäjauhoja |
3 | dl | maitoa |
0,5 | l | tuoreita kantarelleja |
0,5 | pss | Apetit Kotimainen Sipulikuutioita (á 200 g) |
1 | tl | valkopippuria |
1 | tl | muskottipähkinää raastettuna |
1,5 | tl | suolaa |
Tarjoiluun | ||
---|---|---|
800 | g | keitettyjä perunoita |
4 | kpl | kirjolohifileetä |
1 | tl | sitruunapippuria |
1 | tl | suolaa |
Valmistusohjeet
1. Sekoita kasviöljy ja vehnäjauhot keskenään paksupohjaisessa kattilassa. Kuumenna seos mutta älä anna sen saada väriä. Nosta kattila liedeltä ja lisää joukkoon osa maidosta. Kuumenna seos keskilämmöllä sitä sekoitellen, jotta saat tasaisen kastikkeen. Kun seos sakenee, lisää loppu maito. Kuumenna ja anna kiehua muutama minuutti.
3. Pilko kantarellit pannulle, lisää tilkka rypsiöljyä ja höyrytä kantarelleja, kunnes niistä on haihtunut liika kosteus. Lisää pannulle sipulikuutiot ja kuullota ne kypsiksi. Sekoita kantarelli-sipuliseos kastikkeeseen, kuumenna ja mausta. Älä keitä kastiketta maustamisen jälkeen, sillä suola juoksettaa herkästi maitopohjaisen kastikkeen.
5. Keitä perunat. Paista tarjolle pannulla rypsiöljyssä kalamedaljongit, mausta ja tarjoa.
7. Vinkki! Kastike on näppärä valmistaa mikroaaltouunissa. Sekoita kasviöljy ja jauhot. Lisää 2 dl maitoa ja kuumenna, kunnes seos sakenee. Sekoita kuumennuksen välissä, jotta seoksesta tulee sileä kastike. Lisää loppu maito ja kuumenna seos.