Resepti
Karjalanpaisti
Arvio: 3.4 / 5
Isät kokkaa -kirjan miehet Joonas ja Serko tietävät, että isille maistuu lihapata.
Valmistusaika: Yli 60 min.
Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
800 | g | naudan sisäpaistia |
150 | g | pekonia |
NEITO™ -rypsiöljyä | ||
1 | pss | Apetit Pikkuporkkanoita (à 200 g) |
1 | pss | Apetit Kotimainen Sipulikuutioita (à 200 g) |
1 | rkl | voita |
8 | dl | lihalientä |
10 | maustepippuria | |
2 | laakerinlehteä | |
1 | tl | suolaa |
Valmistusohjeet
1. Poista lihasta kalvo. Leikkaa liha noin 2 cm kuutioiksi. Paloittele pekoni.
2. Kuumenna kasviöljy valurautapadassa ja ruskista lihapalat siinä kauttaaltaan. Lisää paloteltu pekoni, voi, porkkanat ja sipuli. Anna ruskistua vielä viitisen minuuttia. Kaada liemi pataan, lisää mausteet ja laita kansi päälle. Kypsennä 150-asteisessa uunissa haudutellen pari tuntia.