Resepti
Kasvis-kinkkumunakas
Arvio: 3.7 / 5
Muhkea, runsaasti kasviksia sisältävä kinkkumunakas on hyvä aamupala, välipala ja iltapala, miksi ei myös retkilounas.
Valmistusaika: Alle 15 min.
Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
1 | rkl | Neito™ rypsiöljyä |
1 | pss | Apetit Kruunusekoitus Hunajainen (á 300 g) |
2 | dl | palvikinkkua suikaleina |
6 | kananmunaa | |
1 | dl | maitoa |
0,75 | tl | suolaa |
0,5 | tl | mustapippuria |
Valmistusohjeet
1. Kuumenna loraus kasviöljyä paistinpannulla. Lisää kasvikset ja kinkku. Kypsennä viisi minuuttia, seosta samalla sekoitellen. Siirrä seos lautaselle.
2. Vispaa kulhossa kevyesti kananmunat, neste ja mausteet. Kuumenna kasviöljytilkka paistinpannulla ja kaada seos pannulle. Muhkean munakkaan saat, kun kokoat hyytyvää munakasmassaa lastalla reunoilta keskelle vetäen, kunnes seos hyytyy. Alenna lämpöä, sulje kansi ja kypsennä pari minuuttia.
3. Jaa kasvis-kinkkusekoitus munakkaalle, sulje kansi ja kypsennä vielä hetki. Nosta pannu liedeltä. Anna munakkaan vetäytyä hetki. Nauti vihreän salaatin sekä maukkaan leivän kera.