Resepti

Kasvisjauhiksia punajuuririsotolla

Hellapoliisin värikäs ateria, jota voit tarjota lounaalla, päivällisenä tai vaikkapa illanistujaisissa. Resepti oli mukana Apetit Vegeblogihaasteessa 2017.

Valmistusaika: alle 60 minuuttia

Annosmäärä: 4 annosta

Kasvisjauhiksia punajuuririsotolla

Ainekset

1pktApetit Kasvisjauhispihvejä, Kasvisjauhispyöryköitä tai Kasvisjauhispihvit Crispy Chick tai kaikkia näitä
Punajuuririsotto:
3rkloliiviöljyä
1sipuli
1valkosipulinkynsi
2dlrisottoriisiä
3dlvettä
0,5kasvisliemikuutio
1dlkuivaa siideriä tai valkoviiniä
3dlpunajuurimehua
Rucolapestokastike:
50grucolaa
1ruukku basilikaa
50gparmesaanijuustoa
1dlauringonkukansiemeniä
2dloliiviöljyä
1lvettä
200gruusukaalia
2rklApetit-rypsiöljyä
1valkosipulinkynttä

Valmistusohjeet

1. Valmista risotto. Kuumenna kasviöljy paistokasarissa ja lisää joukkoon hienonnettu sipuli, valkosipulinkynsi ja risottoriisi. Kääntele hetki ja lisää sitten vesi vähän kerrallaan. Murenna kasvisliemikuutio joukkoon. Lisää vielä siideri ja punajuurimehu vähitellen. Anna nesteen imeytyä riiseihin. Jätä risotto vielä vähän löysäksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Raasta pinnalle halutessasi parmesaanijuustoa tai koristele rucolalla tai viininsuolaheinällä.

3. Laita rucolapestokastikkeen ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Lisää tarvittaessa kasviöljyä, kunnes saat sopivan paksun kastikkeen. Tarkista maku. Kiehauta vesi ja mausta suolalla. Laita joukkoon ruusukaalit ja anna kiehua muutama minuutti. Valuta neste pois ja leikkaa kaalit halutessasi puolikkaiksi.

5. Kuumenna kasviöljy pannulla ja paista ruusukaaleja hienonnetun valkosipulin kanssa, kunnes saavat hieman väriä. Mausta suolalla.

7. Paista lopuksi Apetit Kasvisjauhispihvit tai Kasvisjauhispyörykät kuumassa uunissa, pannulla tai mikroaaltouunissa ja tarjoa.

Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!