Resepti

Kasviskukkoset

Kasviskukkosista saa helposti pientä purtavaa juhliin pienen koonsa ansiosta.

Valmistusaika:

Annosmäärä: 14 kpl

Laktoositon Maidoton
Kasviskukkoset

Ainekset

Täyte
3rklNEITO ™ -rypsiöljyä
0,5pssApetit Kotimainen Peruna-sipulisekoitusta (à 500 g)
1pssApetit Parhaat Papu-maissi-paprika Tex Mex (à 400 g)
2valkosipulinkynttä hienonnettuna
3rklpersiljaa silputtuna
2tlcurrya
1tljuustokuminaa
Taikina
3dltäysjyvävehnäjauhoja
4dlvehnäjauhoja
2tlleivinjauhetta
2rklsokeria
1tlsuolaa
2,5dlvettä
4rklNEITO ™ -rypsiöljyä
Paistamiseen
5dlApetit-rypsiöljyä
1kananmuna

Valmistusohjeet

1. Kuumenna kasviöljy paistinpannulla. Lisää jäinen peruna-sipulisekoitus ja paista kypsäksi. Lisää pannulle Papu-maissi-paprikasekoitus ja jatka kypsentämistä. Lisää loput täytteen ainekset, kuumenna ja mausta. Survo tai painele kasvikset perunanuijalla tai -survimella tahnamaiseksi täytteeksi.

3. Mittaa taikinan kuiva-aineet kulhoon. Lisää vesi sekä kasviöljy. Vaivaa taikinaa, kunnes se on pehmeä ja elastinen. Lisää tarvittaessa jauhoja. Jaa taikina 14 osaan ja pyöritä palloiksi. Kauli piirakkapulikalla litteiksi piiraspohjiksi.

5. Lusikoi noin 2 rkl täytettä taikinan keskelle ja kostuta reunat. Ummista kukkoset ja uppopaista ne keskilämmöllä kasviöljyssä tai sipaise kananmunalla ja paista uunin keskitasolla 200 -asteessa 15-20 min.

7. Vinkki! Herkullisimmat piiraat saat kun sekoitat täytteen maustumaan jääkaappiin jo edellisenä päivänä. Jos täytettä jää yli, voit käyttää sen vaikka lihapyöryköiden täytteenä.