Resepti
Kaunis maa-artisokka-porkkanakeitto
Arvio: 3.5 / 5
Lempeä ja maukas sosekeitto vaikka alkuruoaksi.
Valmistusaika: Alle 30 min.
Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
500 | g | maa-artisokkaa |
300 | g | porkkanoita |
2 | rkl | Neito-rypsiöljy |
2 | kpl | salottisipulia |
1 | kpl | valkosipulinkynsi |
1 | l | vettä |
2,5 | dl | kermaa |
1 | dl | kuivaa valkoviiniä |
1 | kpl | kasvisliemikuutio |
0,5 | tl | suolaa |
Lisäksi | ||
---|---|---|
korianterinlehtiä | ||
Neito-rypsiöljyä |
Valmistusohjeet
1. Kuori ja paloittele maa-artisokat ja porkkanat. Kuori ja silppua sipuli.
2. Kuullota maa-artisokat, porkkanat, sipuli ja valkosipuli Neito-rypsiöljyssä kattilassa.
3. Lisää joukkoon vesi, kerma ja viini sekä murskattu kasvisliemikuutio.
4. Keitä hiljalleen kannen alla kunnes kasvikset ovat pehmeät.
5. Soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella ja mausta suolalla.
6. Lisää vettä, jos keitto tuntuu liian paksulta.
7. Ennen tarjoilua lisää korianteria sekä Neito -öljyä tipoittain keiton päälle.