Resepti
Kaunis maa-artisokka-porkkanakeitto
Arvio: 3.3 / 5
Lempeä ja maukas sosekeitto vaikka alkuruoaksi.
Valmistusaika: Alle 30 min.
Annosmäärä: 4 annosta

Ainekset
500 | g | maa-artisokkaa |
300 | g | porkkanoita |
2 | rkl | Apetit Neito Puristettu pehmeä ja hieno rypsi-&rapsiöljyä |
2 | kpl | salottisipulia |
1 | kpl | valkosipulinkynsi |
1 | l | vettä |
2,5 | dl | kermaa |
1 | dl | kuivaa valkoviiniä |
1 | kpl | kasvisliemikuutio |
0,5 | tl | suolaa |
Lisäksi | ||
---|---|---|
korianterinlehtiä | ||
Apetit Neito Puristettu pehmeä ja hieno rypsi-&rapsiöljyä |
Valmistusohjeet
1. Kuori ja paloittele maa-artisokat ja porkkanat. Kuori ja silppua sipuli.
2. Kuullota maa-artisokat, porkkanat, sipuli ja valkosipuli Apetit Neito rypsi-&rapsiöljyssä kattilassa.
3. Lisää joukkoon vesi, kerma ja viini sekä murskattu kasvisliemikuutio.
4. Keitä hiljalleen kannen alla kunnes kasvikset ovat pehmeät.
5. Soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella ja mausta suolalla.
6. Lisää vettä, jos keitto tuntuu liian paksulta.
7. Ennen tarjoilua lisää korianteria sekä Apetit Neito -öljyä tipoittain keiton päälle.