Resepti
Kevätkääryleet ja Pikamarinoidut Korean kasvikset
Arvio: 5 / 5
Kevätkääryleet ovat riisipaperiin pyöräytettyjä kasviksia, jotka herkutellaan makealla chilikastikkeella.
Valmistusaika: Alle 30 min.
Annosmäärä: 4 annosta

Ainekset
10 | kpl | riisipaperia |
1 | rs | Apetit Tuorekset Korea wok |
silmusalaattia | ||
Tarjoiluun: | ||
---|---|---|
salaatinlehtiä | ||
makeaa chilikastiketta | ||
chiliä siivuina | ||
Pikamarinoidut Korean kasvikset | ||
2 | rs | Apetit Tuorekset Thai wok |
1 | rkl | gochujang-chilitahnaa |
1 | dl | miriniä tai riisiviinietikkaa |
1 | valkosipulinkynsi hienonnettuna | |
1 | rkl | sokeria |
suolaa | ||
2 | tl | seesamiöljyä |
Valmistusohjeet
1. Laita riisipaperit yksi kerrallaan likoamaan kuumaan veteen. Kun arkki on pehmentynyt, nosta se lautaselle ja laita seuraava arkki likoamaan. Jaa jo pehmenneelle arkille kasviksia ja ituja. Kääri rullalle ja laita rullat lautaselle siten, että ne eivät kosketa toisiaan. Anna kevätkääryleiden olla jääkaapissa muutama tunti ja tarjoa ne lasinuudeleiden, chilikastikkeen sekä marinoitujen kasvisten kanssa.
4. Tee Pikamarinoidut Korean kasvikset. Sekoita marinadin ainekset keskenään pienessä kannussa listan mukaisessa järjestyksessä. Avaa Tuorekset-rasioiden kulma ja jaa marinadi rasioihin. Anna marinoitua muutama tunti kylmässä rasiaa välillä ravistellen. Tarjoa lasinuudelin kanssa ja salaateissa.
6. Vinkki! Jos lähikaupassasi ei ole riisipaperiarkkeja, katso löytyisikö Vietnamilaiset kevätrullat -ateria-aineslaatikko (160 g).