Resepti
Kinkkukiusaus
Arvio: 3.7 / 5
Perinteinen kinkkukiusaus on helppo valmistaa ja maistuu koko perheelle. Katso myös vinkki herkulliseen Peruna-jauhelihalaatikkoon ja punajuurivuokaan.
Valmistusaika:
Annosmäärä: 5 annosta

Ainekset
1 | pss | Apetit Kotimainen Peruna-sipulisekoitusta (1 kg) |
300 | g | savukinkkua |
5 | dl | ruokakermaa |
1 | tl | timjamia |
0,5 | tl | mustapippuria |
1 | tl | suolaa |
1,5 | dl | juustoraastetta |
Valmistusohjeet
1. Leikkaa kinkku suikaleiksi ja levitä sitä voideltuun uunivuokaan kerroksittain peruna-sipulisekoituksen kanssa, päällimmäiseksi kerros peruna-sipulisekoitusta.
2. Yhdistä keskenään ruokakerma ja mausteet. Kaada seos vuokaan.
3. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla noin tunnin ajan. Ripottele juustoraaste pinnalle paistamisen loppupuolella. Tarjoa raikkaan salaatin ja leivän kera.