Resepti
Kirjolohi-sahramikeitto
Arvio: 4 / 5
Maukas mutta kevyt kalakeitto saa teränsä kauniinkeltaisesta sahramista ja yrteistä.
Valmistusaika: Alle 30 min.
Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
1 | rkl | voita |
1 | tl | sahramia |
0,5 | pss | Apetit Sipulikuutioita |
1 | pss | Apetit Amerikansekoitusta |
8 | dl | vettä |
1 | kalaliemikuutio | |
1 | tl | mustapippurirouhetta |
1 | tl | timjamia |
1 | rs | kirjolohisuikaleita (à 300 g) |
2 | rkl | tuoretta kirveliä |
ripaus suolaa | ||
ripaus mustapippuria |
Valmistusohjeet
1. Sulata voi kattilassa. Lisää sahrami, sipulikuutiot ja amerikansekoitus. Kypsennä 5 min. silloin tällöin sekoitellen. Lisää vesi, kalaliemikuutio ja mausteet. Hauduta 10 min.
2. Paista kirjolohisuikaleet paistinpannussa ja lisää ne keittoon. Mausta ja hauduta 5 min. Saksi tuore kirveli keiton pinnalle juuri ennen tarjoilua. Tarjoa hyvän leivän kanssa.