Resepti
Kirjolohi, uunijuurekset ja kermakastike
Arvio: 5 / 5
Paistovalmis kirjolohi, uunijuurekset ja kastike oman maun mukaan näppärästi puolivalmiista aineksista.
Valmistusaika: Alle 15 min.
Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
1 | kirjoilohifilee | |
suolaa | ||
pippuria | ||
Uunijuurekset: | ||
---|---|---|
1 | pss | Apetit Kotimainen Peruna & Uunijuureksia |
2 | rkl | Apetit Kotimainen Rypsi- &r rapsiöljyä |
1 | tl | yrttimaustetta |
Kastike: | ||
1 | prk | kermaviiliä |
tilliä silputtuna | ||
1 | sitruunan mehu |
Valmistusohjeet
1. Sekoita kasvissekoitukseen kasviöljyä ja yrttimauste. Levitä seos tasaiseksi kerrokseksi uunipellille leivinpaperille. Paahda n. 15 min uunin keskitasolla 250 °C:ssa tai kiertoilmauunissa 225 °C:ssa, kunnes juurekset ovat sopivan kypsiä. Sekoita ja lisää uunipannulle kalafilee. Jatka kypsentämistä noin 15 minuuttia.
3. Sekoita tarjolle maukas kastike kermaviilista ja tillistä. Mausta maustein ja sitruunamehulla.