Resepti

Kirjolohi, uunijuurekset ja kermakastike

Arvio: 3 / 5

Paistovalmis kirjolohi, uunijuurekset ja kastike oman maun mukaan näppärästi puolivalmiista aineksista.

Valmistusaika: Alle 15 min.

Annosmäärä: 4 annosta

Gluteeniton
Kirjolohi, uunijuurekset ja kermakastike

Ainekset

1kirjoilohifilee
suolaa
pippuria
Uunijuurekset:
1pssApetit Kotimainen Peruna & Uunijuureksia
2rklApetit Kotimainen Rypsi&rapsiöljyä
1tlyrttimaustetta
Kastike:
1prkkermaviiliä
tilliä silputtuna
1sitruunan mehu

Valmistusohjeet

1. Sekoita kasvissekoitukseen kasviöljyä ja yrttimauste. Levitä seos tasaiseksi kerrokseksi uunipellille leivinpaperille. Paahda n. 15 min uunin keskitasolla 250 °C:ssa tai kiertoilmauunissa 225 °C:ssa, kunnes juurekset ovat sopivan kypsiä. Sekoita ja lisää uunipannulle kalafilee. Jatka kypsentämistä noin 15 minuuttia.

3. Sekoita tarjolle maukas kastike kermaviilista ja tillistä. Mausta maustein ja sitruunamehulla.

Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!