Resepti
Kirjolohisuikaleet ja katkaravut Kung Pao
Arvio: 5 / 5
Tässä ruoassa on hiukan enemmän työtä mutta runsaasti makuja.
Valmistusaika: Alle 30 min.
Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
2 | tl | NEITO™ -rypsiöljyä |
0,5 | dl | Apetit Kotimainen Sipulikuutioita |
0,5 | vihreä paprika kuutioituna | |
1 | rs | kirjolohisuikaleita (à 300 g) |
4 | cm:n pala inkivääriä kuorittuna ja viipaloituna | |
1 | tl | punaista chiliä suikaloituna |
1 | rs | isoja katkarapuja liemessä (à 170/400 g) |
Kung Pao -kastike | ||
---|---|---|
2 | tl | soijakastiketta |
2 | tl | makeaa soijakastiketta, esim. Ketjap Manis |
0,5 | tl | maissitärkkelystä |
4 | tl | vettä |
0,5 | tl | seesamiöljyä |
1 | tl | valkopippuria |
0,5 | tl | riisiviinietikkaa tai omenaviinietikkaa |
0,5 | tl | sokeria |
Viimeistelyyn | ||
1 | dl | paahdettuja pähkinöitä tai suolapähkinöitä |
2 | kevätsipulia silputtuna |
Valmistusohjeet
1. Tee ruoka aasialaisittain siten, että esikäsittelet kaikki ainekset pieniin kulhoihin. Sekoita purkissa kaikki kastikkeen ainekset valmiiksi. Paahda pähkinät.
2. Kuumenna paistinpannulla kasviöljy. Lisää sipulikuutiot ja kuullota ne lähes kypsiksi. Lisää paprikat ja paista niitä muutama minuutti sipulin kanssa. Lisää kalasuikaleet ja kypsennä ne lähes kypsiksi. Lisää inkivääri, chili ja katkaravut. Kuumenna. Ravistele kastikepurkkia huolella, kaada seos pannulle ja kuumenna, kunnes seos kiehahtaa. Viimeistele pähkinöillä ja kevätsipulilla.