Resepti

Kirjolohisuikaleet ja katkaravut Kung Pao

Arvio: 5 / 5

Tässä ruoassa on hiukan enemmän työtä mutta runsaasti makuja.

Valmistusaika: Alle 30 min.

Annosmäärä: 4 annosta

Laktoositon Maidoton Gluteeniton
Kirjolohisuikaleet ja katkaravut Kung Pao

Ainekset

2tlNEITO™ -rypsiöljyä
0,5dlApetit Kotimainen Sipulikuutioita
0,5vihreä paprika kuutioituna
1rskirjolohisuikaleita (à 300 g)
4cm:n pala inkivääriä kuorittuna ja viipaloituna
1tlpunaista chiliä suikaloituna
1rsisoja katkarapuja liemessä (à 170/400 g)
Kung Pao -kastike
2tlsoijakastiketta
2tlmakeaa soijakastiketta, esim. Ketjap Manis
0,5tlmaissitärkkelystä
4tlvettä
0,5tlseesamiöljyä
1tlvalkopippuria
0,5tlriisiviinietikkaa tai omenaviinietikkaa
0,5tlsokeria
Viimeistelyyn
1dlpaahdettuja pähkinöitä tai suolapähkinöitä
2kevätsipulia silputtuna

Valmistusohjeet

1. Tee ruoka aasialaisittain siten, että esikäsittelet kaikki ainekset pieniin kulhoihin. Sekoita purkissa kaikki kastikkeen ainekset valmiiksi. Paahda pähkinät.

2. Kuumenna paistinpannulla kasviöljy. Lisää sipulikuutiot ja kuullota ne lähes kypsiksi. Lisää paprikat ja paista niitä muutama minuutti sipulin kanssa. Lisää kalasuikaleet ja kypsennä ne lähes kypsiksi. Lisää inkivääri, chili ja katkaravut. Kuumenna. Ravistele kastikepurkkia huolella, kaada seos pannulle ja kuumenna, kunnes seos kiehahtaa. Viimeistele pähkinöillä ja kevätsipulilla.