Resepti
Kookos-kalacurry
Arvio: 2.7 / 5
Curryssa vahvat mausteet ja maut sekä pehmeästi viimeistelevä kookos täydellistävät kalan.
Valmistusaika: Alle 30 min.
Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
600 | g | siikaa haarukkapaloiksi leikattuna |
1,5 | tl | suolaa |
0,5 | pss | Apetit Sipulikuutioita |
2 | isoa valkosipulinkynttä | |
1 | tl | currya |
2 | rkl | tomaattisosetta |
1 | chilipalko | |
2 | rkl | sitruunamehua |
3 | dl | kookosmaitoa |
1 | rkl | Neito Rypsiöljyä™ paistamiseen |
Tarjoiluun | ||
---|---|---|
4 | annosta riisiä |
Valmistusohjeet
1. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta kalaa suolalla. Hienonna valkosipulinkynnet. Poista chilistä siemenet ja silppua se. Kuumenna kasviöljyä paistinpannussa ja ruskista kalat molemmin puolin. Ota kala pois pannulta.
2. Lisää pannulle kasviöljyä ja ruskista sipuli. Lisää curry ja kuumenna hetkinen. Lisää tomaattisose, valkosipuli, chili sekä sitruunanmehu ja sekoittele pari minuuttia. Lisää kookosmaito ja kiehauta koko ajan sekoittaen.
3. Laita kalat kastikkeeseen ja keitä muutama minuutti, jolloin kookosmaito sakenee. Tarjoile riisin tai kasvisten kera.
4. Vinkki! Kastikkeeseen saa hieman erilaista makua lisäämällä omenaa.