Resepti

Kookos-kalacurry

Curryssa vahvat mausteet ja maut sekä pehmeästi viimeistelevä kookos täydellistävät kalan.

Valmistusaika: alle 30 minuuttia

Annosmäärä: 4 annosta

Laktoositon Maidoton Gluteeniton
Kookos-kalacurry

Ainekset

600gsiikaa haarukkapaloiksi leikattuna
1,5tlsuolaa
0,5pssApetit Sipulikuutioita
2isoa valkosipulinkynttä
1tlcurrya
2rkltomaattisosetta
1chilipalko
2rklsitruunamehua
3dlkookosmaitoa
1rklNeito Rypsiöljyä™ paistamiseen
Tarjoiluun
4annosta riisiä

Valmistusohjeet

1. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta kalaa suolalla. Hienonna valkosipulinkynnet. Poista chilistä siemenet ja silppua se. Kuumenna kasviöljyä paistinpannussa ja ruskista kalat molemmin puolin. Ota kala pois pannulta.

2. Lisää pannulle kasviöljyä ja ruskista sipuli. Lisää curry ja kuumenna hetkinen. Lisää tomaattisose, valkosipuli, chili sekä sitruunanmehu ja sekoittele pari minuuttia. Lisää kookosmaito ja kiehauta koko ajan sekoittaen.

3. Laita kalat kastikkeeseen ja keitä muutama minuutti, jolloin kookosmaito sakenee. Tarjoile riisin tai kasvisten kera.

4. Vinkki! Kastikkeeseen saa hieman erilaista makua lisäämällä omenaa.

Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!