Resepti

Korealaiset BBQ-vartaat

Koreassa grillataan paljon ja maut ovat kohdallaan!

Valmistusaika: Yli 60 min.

Annosmäärä: 4 annosta

Vähälaktoosinen Maidoton
Korealaiset BBQ-vartaat

Ainekset

800glohta, kanaa tai naudan sisäfileetä
4silpulinvartta
0,5Apetit Papuja (á 200 g)
Marinadi
0,5dlvahvaa, vihreää teejuomaa jäähdytettynä
1dlKorean BBQ -kastiketta
2rklhunajaa
1appelsiinin puristettu mehu
1limetin raastettu kuori ja puristettu mehu
1tlviispippuria rouhittuna
1tlmerisuolaa
3rklNeito™ rypsiöljyä
Tarjoiluun
2punaista chiliä renkaina
1dlseesaminsiemeniä paahdettuna

Valmistusohjeet

1. Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään. Paloittele lohi/liha tai kana kulhoon ja sekoita joukkoon osa marinadista. Anna marinoitua kylmässä tunti.

2. Leikkaa sipulinvarret sopiviksi paloiksi. Pujota lohi/kana tai liha, sipulinvarret ja papupalat vartaisiin. Grillaa keskilämmöllä vartaat kypsiksi niitä grillauksen aikana marinadilla sivellen. Viimeistele grilliherkut chilillä ja paahdetuilla seesaminsiemenillä.

3. Vinkki! Marinadi säilyy lasitölkissä jääkaapissa reilun viikon. Voit pakastaa osan kastikkeesta ja käyttää myöhemmin marinadina, kastikkeiden maustamiseen tai sivele grillattujen kasvisten päälle juuri ennen tarjoilua.