Resepti

Lammaspaisti ja kermaperunat

Arvio: 4.2 / 5

Lammaspaisti ja kermaperunat on perinteistä pääsiäisruokaa.

Valmistusaika: Yli 60 min.

Annosmäärä: 6 annosta

Vähälaktoosinen Maidoton Gluteeniton
Lammaspaisti ja kermaperunat

Ainekset

2kgkaritsanpaisti (pakaste)
10valkosipulin kynttä
2tlmustapippuria
2tlminttua
2tlrosmariinia
2tltimjamia
2tlbasilikaa
1tloreganoa
5dljogurttia
1rklNeito rypsiöljyä™
2laakerinlehteä
Tarjoiluun:
2pssApetit Uunivalmis Bataattikermaperunaa (à 750 g)
2pssApetit Papuja (à 200 g)

Valmistusohjeet

1. Kolme päivää ennen paistamista: Nosta jäinen paisti jääkaappiin sulamaan kahdeksi päiväksi.

2. Yksi päivä ennen paistamista: Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Tee sulaneeseen paistiin viiltoja ja työnnä valkosipuliviipaleet viiltoihin. Sekoita keskenään mausteet ja hiero seos lihan pintaan. Laita paisti pussiin ja lisää jogurtti. Anna marinoitua jääkaapissa. Kääntele pussia pari kertaa, jotta liha maustuu tasaisesti.

3. Paistopäivänä: Ota paisti huoneenlämpöön kaksi tuntia ennen paistamista. Ruskista lihan pintaan kaunis väri pannulla kasviöljyssä. Nosta liha kannelliseen pataan. Lisää laakerinlehdet. Voit lisätä pataan pussiin jääneen jogurttimarinadin.

4. Kypsennä 150 °C:ssa noin 1,5 tuntia, kunnes lihalämpömittari näyttää 65° C. Tällöin paisti on sisältä vielä mehevä ja hiukan punertava. Kypsän paistin sisälämpötila on n. 72° C. Anna paistin vetäytyä foliossa 20 minuuttia ennen viipaloimista.

5. Vinkki! Lisää kermaperunat uuniin yhdessä tai useassa annosvuoassa 1,5 tuntia ennen lihan kypsymistä, jotta ne valmistuvat lihan kanssa samanaikaisesti. Ota tarvittaessa lopuksi kermaperunoihin herkullinen väri grillivastuksen alla. Höyrytä tarjolle pavut.

6. Vinkki! Jos käytät ei-pakastettua lampaanpaistia, starttaa vasta paistopäivänä. Jos haluat lammaspaistista ylikypsää, paista sitä 125 ° C:ssa uunissa noin 3 tuntia. Ylikypsä lammas onnistuu loistavasti leivinuunissa.