Resepti

Lämmin mozzarellasalaatti

Tomaatti on terveellisimmillään kuumennettuna. Nauti se keveästi salaatissa.

Valmistusaika: alle 30 minuuttia

Annosmäärä: 4 annosta

Lämmin mozzarellasalaatti

Ainekset

1rkloliiviöljyä
1pssApetit Kotimainen Sipulikuutioita (á 200 g)
2valkosipulinkynttä
250gtomaattimurskaa
1tlsuolaa
1tlmustapippuria
1tlsokeria
2tlvalkoista balsamicoa
1pssApetit Kotimainen Hernettä tai Apetit Kotimainen Luomu Hernettä (á 200g)
2mozzarellajuustopalloa (200–300 g)
3rklrucolaa tai tuoretta basilikaa
Tarjoiluun
4vaaleaa, kuitupitoista leipäviipaletta

Valmistusohjeet

1. Kuumenna kasviöljy paistinpannulla. Lisää sipulikuutiot ja kuullota ne kypsiksi keskilämmöllä. Hienonna pannulle valkosipulin kynnet. Lisää tomaattimurska.

2. Mausta seos suolalla, mustapippurilla, sokerilla ja balsamicolla. Anna kiehua muutama minuutti. Lisää joukkoon herneet. Kuumenna.

3. Kaada seos tarjoilulautaselle ja leikkaa tai revi päälle mozzarellat. Viimeistele rucolalla ja/tai basilikalla ja tarjoa tuoreen leivän kera.

Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!